Šiemet pasiauginom štai tokių gražių burokėlių
Taigi ekspromtu sugalvojau salotas, kažkuo panašias į mano jau darytas su orkaitėje keptais burokėliais.
Reikia:
saujos šparaginių pupų ar pupelių
300 gr. orkaitėje keptų burokėlių
100 gr. fetos sūrio
Padažui:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 šaukštų kanapių aliejaus
1 šaukšto balzamiko acto
žiupsnio druskos
pabarstymui - kelių žiupsnių kanapių sėklų branduolių
Pupeles verdame garuose, bet neilgai, reikia, kad jos suminkštėtų, bet neprarastų spalvos ir traškumo.
Dedame į lėkštę, ant viršaus burokėlius, feta sūrį, pilame padažą, barstome kanapių sėklomis.
Valgome šiltas.
Skanaus!
kokie dailus burokeliai!
AtsakytiPanaikintiburokeliu ir fetos derinukas superinis, taip pat megstu su ozkos suriu, o su sparaginem niekad nebandzius, bet skamba viliojanciai!
Aciu Neringa, pritariu, kad burokeliai su feta super derinys, dar paskrudinti kedro riesutai pagardinimui, mmmm :)
AtsakytiPanaikintiOrkaitėje kepti burokėliai - mano šių metų atradimas! O su fetos sūrių ir padažų, turėtų būti iš viso pasaka :)
AtsakytiPanaikintiOj aj uj kaip skanu, nes už keptus burokėlius su fetos arba ožkų sūriu skaniau tik pankoliai ;)
AtsakytiPanaikintiKanapiu seklas rukyti reikia, o ne ant salotu barstyti..:):)
AtsakytiPanaikintiRomai baik juokus, jos tam netinkamos :)
AtsakytiPanaikintiAsta, pankoliai skonio reikalas, mum tai jie tik kartais ir tai tik su zuvim..
Viktorai, geros salotos, o burokėliai kokie gražūs, pas mus tikrai tokie neauga?? Klausyk, o pas jus dar pupelės šv. auga ar kaip ten, nes lyg ir ne sezonas?
AtsakytiPanaikintiNe Mindaugai, pupeliu svieziu pas mus oi kaip senai jau nebera, sitos is Prancuzijos atkeliavusios. O burokeliu, jei seklu tokiu isigytum tai ir pas jus augtu... Pas mus atsiauresnis klimatas, bet burokeliams patinka, auga kaip ant mieliu :)
AtsakytiPanaikintilengviausia yra ant salotų prisidėti visokių sėklyčių gerų, aliejų užsipilti, ir gaunasi super maistingas patiekalas.. o kaina už tokį gėrį nedidelė
AtsakytiPanaikinti