Puslapiai

2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Skagen skrebutis

Tai vienas iš švediškų patiekalų, nuostabaus skonio sumuštinis su krevetėmis. Jį sukūrė žinomas švedų kulinaras Tore Wretman. Pavadintas jis vieno iš žvejybinių Danijos uostų vardu. Aš jį dariau pagal Oliver'į, kurio receptas šiek tiek nuo originalaus skiriasi. Bet skonis dieviškas, vertas geriausio restorano!


Reikia:
200 gramų luptų krevečių
2 šaukštų riebios grietinės
pusės raudono svogūno, smulkiai sukapoto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
didelio žiupsnio kapotų krapų
vienos citrinos sulčių ir žievelės
4 riekių baltos duonos
poros gabalėlių sviesto


Duoną dedame į keptuvę, šalia metame sviesto gabalėlius, kad jis lydydamasis susigertų į duoną. Apskrudiname riekeles iš abiejų pusių.
Krevetes sumaišome su likusiais ingredientais ir dedame ant duonos. Pabarstome krapais ir jei turime, ant viršaus uždedame bet kokių ikrų.
Skanaus!

15 komentarų:

  1. Jau vien pažiūrėjus seilės tįsta! Noriu krevečių!!! Būtinai žymiuosi ir kai tik jų turėsiu - gaminsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip įdomu...grietinė ir krevetės...įsitikinus, kad kiti ingredientai puikiai juos sujungia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skonis tikrai puikus, pasitikekit svedais :)
    Mano nuomone, jie turi daug idomesniu patiekalu nei broliai norvegai.. Taciau, bandom viska :)
    Siaip originaliam recepte naudoja majoneza vietoj grietines, bet kaip minejau as dariau ne pagal originala, kuris mano nuomone niekuo jam nenusileidzia.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Va va majonezas čia tikrai man patiktų. O jei dar naminis su česnaku - pasaka.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Reiks kada ir man su majonezu pabandyt, manau, kad tikrai turetu buti labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikiu,kad labai skanu,as tokius pusryciam valgau kartais,tik paprastesnius ir greitesnius,bulka paprasta nekepinta,ant jos cesnakinis majonezo padazas ir krevetes is surymo :D O situos ar ant karstos bulkos deti iskart,ar ant pravesusios?Ir ar nesijaucia labai riebalu is bulkos? negeriau skrudinti orkaiteje?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Riebalu visai nesijaucia, is esmes nera ju labai daug ir reiketu atvesinti, nes jei ant karstos desi, tai grietine momentaliai istirps ir nubegs..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oba :) ir gerai atrodo, ir skoniai kartu labai dera, būtinai išbandysiu, dar kaip tik turiu krecečių :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sumustiakai tikrai neblogi, pusryciams labai neblogai suejo..:)
    Turiu viena pastabele: nepadarykit klaidos 4-iems sumustiniams issispausdami sultis is visos citrinos!!!.. Tiek sulciu uztektu kokiems 20 sumustiniu!!!..:) Na nebent norvegiskos citrinos yra graikinio riesuto dydzio..;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. O kokio dydzio pas Tamsta citrinos? :) as 2 sumustiakams ispaudziau puse citrinos ir tikrai nebuvo per daug :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. ..arba gal pas jus auga saldziosios citrinos, todel ir nebuvo per rugstu!.. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Zinok tevuk rasau cirvonciuka uz sita recepta!!! Kiek riekiu nepriteptum per vakareli, vistiek viska sveciai suvalgo!..:) Is tikro, super geras, greitai paruosiamas ir skanus dalykelis!..

    AtsakytiPanaikinti
  13. kiek daug liaupsiu siandien mano vyras gavo :) ot gera vyra turiu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  14. Aciu Romui ir aciu zmonelei uz gera zodi :)

    AtsakytiPanaikinti