Šį receptą jau senai aptikau vienoje iš J. Oliver'io knygų ir štai, šiandien užsinorėjau kažko paprasto, tokio kaip pica, bet tuo pačiu ir neįprasto, kaip šios "spurgos"
Iš tikrųjų - tai labai įdomi picos interpretacija, niekur kitur tokios matyt neteko. Kaip visada, Oliveris žino, ką siūlo :)
Dariau iš pusės normos, bet žinant, kad gaosi 10 bombikių, tai kaip ir pakankamai
Pirmiausia pasidarome tešlą, kuriai reikia:
2,5 puodelių "00" tipo miltų (aš jų neturėjau, tai naudojau įprastus)
1 puodelio semolinos miltų (manų kruopų, bet labai gerai sumaltų)
1 1/4 puodelio šilto vandens
1 šaukštelio smulkios jūros druskos
1 šaukštelio žaliavinio (rudo) cukraus
2 šaukštelių sausų mielių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Inde sumaišome vandenį, aliejų, cukrų ir mieles. Leidžiame pastovėti 5 minutes. Sudedame miltus ir gerai išminkome. Jei minkome kombainu ar duonkepe, neperminkyte, nereikėtu to daryti ilgiau nei 5 minutes. Indą uždengiame švariu rankšluoščiu ir leidžiame pakilti ne trumpiau nei 1 valandą. Pakilusią tešlą perminkome ir padaliname į 10 lygių rutuliukų. Dydis turėtų būti kaip laimo.
Taipogi pasiruošiame greitą pomidorų padažą, kuriam reikės:
alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako
pluoštelio šviežio ar šaukštelio džiovinto baziliko
2 skardinių nuluptų konservuotų slyvinių pomidorų
druskos ir pipirų
Česnaką plonai suraikome ir pakepiname alyvuogių aliejuje, kol pradės įgauti spalvą. Dedame pomidorus ir baziliką ir medine mentele ar šaukštu smulkiname pomidorus kiek įmanoma smulkiau. Paskaniname druska ir pipirais. Kai tik pradeda virti keliame nuo ugnies ir košiame per sietelį, gerai trindami šaukštu. Pertrintą padažą pilame atgal į puodelį ir paviriname apie 5-10 minučių, kad apsijungtų skoniai ir padažas šiek tiek sutirštėtų. Atvėsiname. Skonis tiesiog idealus!
Ir pagaliau, darome picas bombas :)
Reikia:
pasiruoštos tešlos
pasigaminto pomidorų padažo
ritinėlio mocarelos sūrio padalinto į 10 dalių
vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę (aš nenaudojau)
Imame rutuliuką tešlos ir rankomis padarome mažą picytę, apie 10 cm diametro. Vidurį tepame pomidorų padažu, kraštus paliekame neapteptus, dedame pusę vyšninio pomidoriuko, gabalėlį mocarelos ir gerai užlankstome kraštus, kad gautųsi graži spurga, be jokių tarpelių ir skylučių. Kepame fritiūrinėje apie 10 minučių kol gražiai paruduos. Pilame į lėkštę pomidorų padažo ir dedame picas. Galima pabarstyti parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.
Skanaus!