Juos aplankyti galima čia - merkal.no
O štai čia kavinukės svetainė - Persilleriet. Gyvenantiems ar besilankantiems Trondheime ir mėgstantiems daržoves rekomenduoju juos aplankyti!
Šio patiekalo pagrindis ingredientas - didelės baltos pupos, taip vadinamos butter beans. Galima patiekti kaip garnyrą prie kitų patiekalų, galima užpildyti priešpiečių dėžutę, galima juo įdaryti totillos blyną ar uždėti ant paskrudintos duonos riekės.
Reikia:
0,5 l virtų baltųjų pupų (gerai tinka konservuotos)
1 skardinė kapotų pomidorų
1 svogūnas, sukapotas
2 morkos, supjaustytos mažais kubeliais
3 labai plonų citrinos griežinėlių (sekantį kartą naudosiu tik vieną, nes rūgšties pakanka nuo pomidorų)
1 a.š. čiobrelio
5 lauro lapelių
50 ml gero alyvuogių aliejaus
druskos bei pipirų
truputį cukraus (galima pakeisti medumi, agavu sirupu ar bet kokiu kitu saldikliu)
Visus ingredientus sumaišome formoje ir šauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių. Kitą kartą gamindamas, prieš sudedant viską į formą, keptuvėje apkepinsiu morką su svogūnu. Pastebėjau, kad per 40 minučių orkaitėje jie nespėja iškepti...
Paįvairinimui galite įdėti alyvuogių, kaparėlių ir česnakų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą