Puslapiai

2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Fettuccine su mascarpone, marsala ir rūkytu kumpiu


Reikia:
150 gr. rūkyto kumpio
60 ml marsalos (sodraus, saldaus itališko vyno)
50 ml vandens
125 gr. mascarpone sūrio
tarkuoto muskato riešuto
maltų juodųjų pipirų
1 v.š. sviesto
saujelė kapotų petražolių
250 gr. kiaušininių fettuccine makaronų
1 česnako skiltelė
60 ml tarkuoto parmezano sūrio

Užverdame vandenį, pasūdome ir sudedame makaronus. Kumpį supjaustome gabaliukais ir pakepiname su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Supilame marsalą ir vandenį, truputį paverdame, kol nugaruos alkoholis. Dubenyje sumaišome mascarponę su žiupsneliu muskato riešuto ir maltais juodais pipirais. Nedidele srovele supilame kumpio/marsalos mišinį ir gerai išmaišome.
Gilioje keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame tarkuotą ar labai smulkiai kapotą česnaką bei petražoles, pakepiname apie 30 sekundžių. Sudedame mascarponės mišinį ir maišydami kaitiname kaitiname kol pradės burbuliuoti. Išjungiame ugnį.
Nukošiame makaronus palikdami 1 puodelį virimo vandens. Krečiame juos į padažą ir jei reikia įpilame makaronų vandens. Sudedame parmezaną ir vėl išmaišome.
Patiekiame su kapotomis petražolėmis ir parmezanu.
Skanaus!


3 komentarai: