Šis risotto - puiki alternatyva tikrajam ryžiniam variantui. Greitai paruošiamas, kas labai aktualu šiuolaikiniams, be galo skubantiems ir užimtiems žmonėms. Šiam patiekalui idealiausiai tinka "orzo" arba "risoni" makaronai, bet jei nerandate galite naudoti kitus mažiausius įmanomus makaroniukus (tik ne taip vadinamus "angelo plaukus", nes išeis košė, nei iš tolo neprimenančią risotto).
Reikia:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
150 gr. rūkyto kumpio kubelių (itališkas pancetta būtų idealiausia)
150 gr. šaldytų žirnelių
250 gr. risoni ar orzo makaronų
625 ml verdančio vandens
truputis druskos
1 v.š. nesūdyto sviesto
2 v.š. tarkuoto parmezano sūrio
pipirų pagal skonį
Prikaistuvyje, kuris sutalpins visą patiekalą, įkaitiname aliejų ir pakepiname kumpį kol gražiai paruduos. Tada sudedame žirnelius ir maišydami pakepiname apie minutę, kol žirneliai nebeatrodys panašūs į šaldytus.
Sudedame makaronus ir gerai sumaišome su kumpiu ir žirneliais. Supilame verdantį vandenį (625 ml atitinka 2,5 puodelio) ir įberiame druskos bei pipirų. Su druska būkite atsargūs, nes kumpis sūrus, bei vėliau bus dedama parmezano. Užverdame sumažiname ugnį ir leidžiame virti apie 10 minučių pora kartų pamaišydami. Jei matote, kad trūksta vandens, įpilkite šiek tiek iš virdulio.
Kai jau makaronai išvirę, dedame sviestą, parmezaną, viską gerai išmaišome ir iškart patiekiame apibarstę tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus!
Na tikrai suintrigavo šis receptas, beje šią vasarą orzo atsivalgiau Italijoje, labai užkabino šie makaronai :) Būtinai išmėginsiu ;)
AtsakytiPanaikintiDariusi darbe su jais užkandėles tipo sušius...vietoj ryžių naudojami šie makaronai sumaišyti su tarkuotu kietuoju sūriu ir vyniojami į dumblių lapus...įdaras saulėje džiovinti makaronai.
AtsakytiPanaikinti