Reikia:
1 kopūsto (galima naudoti savojos)
600 faršo
1 svogūno
1 kiaušinio
1-2 skiltelių česnako
1 puodelio apvirtų ryžių
druskos, pipirų
1 šaukštas vandens
Aš kopūstą dėl visa ko apviriau, nors manau, kad kaip ir originaliame recepte, puikiai gautųsi ir neapvirus. Tiesiog su apvirtu lengviau susitvarkyt ir susluoksniuot su mėsa.
Svogūną, česnaką pakepinti su šlakeliu aliejaus kol suminkštės. Sudėti į faršą kartu su kiaušiniu, ryžiais, druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišome.
Nuo kopūstų lapų nupjauname storesnius kotelius. Į apvalia kepimo formą su dangčiu, prieš tai ją patepę riebalais, dedame kopūstlapius, po to ketvirtadalį mėsos, vėl kopūstą ir taip toliau kol paskutinis sluoksnis bus kopūstas. Įpilame šaukštą vandens, uždengiame dangčiu ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Iškepusį išverčiame ant lėkštės ir pagardinę šaukšteliu kaimiškos grietinės skanaujame :)
Skanaus!
Girdėjau, girdėjau, jau net žmonės kalba apie šį tortą, kaip apie legendą? :)
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai atrodo su savojos kopūstu...taip garbiniuotai;)
AtsakytiPanaikintivieną sykį panašų dariau, vadinau hiperbalandėliu :) Bet tortas tai jau tikrai aukštesnis levelis
AtsakytiPanaikintiOi, Dalia, čia gerai šaržavai :)
AtsakytiPanaikintiO as turiu toki "technini" klausima - 1 saukstas vandens?! Ir uztenka nei kiek ne per sausas farsiukas gaunasi? Ar nuo kopusto pakanka dregmes?
AtsakytiPanaikintiLabai noreciau isbandyti, bet kazkaip vis nedrisau paklausti ;o) Bet kadangi vakar nusipirkau kopusta ir farso - kelio atgal neturiu. Aciu
Sauksto vandens tikrai ne per mazai. Nuo kopusto ir nuo farso pakankamai dregmes :)
AtsakytiPanaikinti