Pyragėliai tinkantys tiek pietums, tiek vakarienei, negėda ir svečiams ant stalo padėti.
250 gr. bulvių
15 gr. sviesto
1/2 svogūno, gerai sukapoto
1/4 a.š. pankolio sėklų, sutraiškytų grūstuvėje
1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v.š. kapotų krapų
180 gr. rūkytos lašišos, supjaustytos mažais gabaliukais
1 v.š. citrinos sulčių
1 kiaušinio trynys
500 gr. sluoksniuotos tešlos (aš naudojau 4 tešlos lakštus)
druskos ir pipirų
Dedame bulves į lengvai pasūdytą vandenį ir verdame kol suminkštės.
Tuo tarpu kai verda bulvės, keptuvėje ištirpdome sviestą ir pakepiname svogūną, pankolio sėklas ir citrinos žievelę apie 10 minučių. Dedame viską į dubenį
Bulves sutriname šakute, koncistencija turi būti gana stamboka, nereikia trinti iki bulvių košės. Dedame į dubenį kartu su lašiša, krapais, citrinos sultimis ir kiaušinio tryniu bei gerai išmaišome. Paskaniname druska bei pipirais.
Aš tešlos lakštus dalinau per pusę ir iš jų iškočiojau po kvadratą, apie 8-9 cm dydžio.
Ant tešlos kvadratėlių padaliname įdarą, kraštelius patepame kiaušinio bei šlakelio pieno plakiniu, užlenkiame ir gerai užspaudžiame. Pyragėlį aptepame tuo pačiu plakiniu ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Kepame 15-20 minučių, kol gražiai paruduos ir apskrus.
Skanaus!
Šaunuolis, kad sugrįžai:) Labai trūko tokio žuviško stiliuko:)
AtsakytiPanaikintiO skamba tai tikrai labai skaniai :0)
AtsakytiPanaikintiLabai gardžiai atrodo, reikės pabandyti :)
AtsakytiPanaikintiSluoksniuota tesla, lasisa... Turetu but kazkas labai skanaus. Prie progos bus isbandyta :)
AtsakytiPanaikinti