Puslapiai

2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Lapskaus

Tai patiekalas patinkantis ir dideliam ir mažam (bent jau Norvegijoje). Norvegai laiko jį vos ne tradiciniu savo patiekalu, nors jo sostinė yra Liverpool miestas Anglijoje. Tačiau čia jį atvežė ne kas kitas kaip skandinavų jūrininkai. Kita versija sako, kad tai vokiškas patiekalas. Tiesa Anglijoje jo pavadinimas mutavo iš lapskaus į scouse, bet tai iš esmės yra tas pats patiekalas. Jo yra nemažai variantų su įvairiomis mėsomis, netgi su žuvimi. Įdedu turbūt originaliausią lapskausą su ėriena.


Reikia:
400 gr. ėrienos (galima naudoti ir jautieną, mėsa gali būti sūdyta arba ne)
500 gr. bulvių
200 gr. morkų
50 gr. saliero šaknies
100 gr. griežčio
1/3 poro
mėsos nuoviras (jei naudojome nesūdyta mėsą, tada dar reikėtų sultinio kubelio)
druskos ir pipirų

Mėsą dedame į puodą ir verdame apie 1,5 valandos kol ji pasidarys minkštutė. Išimame ir atvėsiname.
Nuskutame daržoves ir supjaustome nedideliais kubeliais. Visas daržoves išskyrus bulves sudedame i mėsos nuovirą ir verdame apie 15 minučių. Dedame bulves ir verdame tol kol suminkštės. Sudedame mėsą, supjaustytą tokiais pat gabaliukais kaip daržovės. Dar paverdame kelias minutes, kad padažas sutirštėtų. Daržovės turi buti prie sukritimo ribos, bet ne košė. Jei pakankamai nesutirštėja, galima įdėti šiek tiek kukurūzų miltų išmaišytų šlakelyje vandens. Paskaniname druska ir pipirais
Butinas priedas yra traški duonelė. Labai gardu užgerti šviesiu alumi...
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą