Reikia:
1 kg baltos žuvies filė (nors kodėl gi nepanaudojus ir lašišos)
2 kiaušinių
miltų apvoliojimui
200 gr kornfleiksų/kukurūzų dribsnių
druskos, pipirų ir mėgiamų žuvies prieskonių (aš naudojau provanso žuvies prieskonių mišinį)
Žuvį susipjaustome norimo dydžio gabaliukais. Kiaušinius išplakame kartu su druska, pipirais ir prieskoniais. Dribsnius sudedame į kombainą ir "prasukame" apie 30 sekundžių, kad gautųsi ale tokie džiūvėsėliai. Jei neturite kombaino, tai galima įsukti dribsnius į švarų virtuvinį rankšluostį ir gerai patrankyti kočėlu pasidėjus ant stalo. Ant stalo pasiruošiame miltus, kiaušinį ir dribsninius džiūvėsius. Žuvies gabaliuką mirkome į miltus, nupurtome perteklių, tada merkiame į kiaušinį, vėlgi nupurtome perteklių ir galiausiai į džiūvėsėlius. Rekomenduoju žuvį mirkyti miltuose ir kiaušinyje viena ranka, dėti į dribsnius ir juose apvolioti kita ranka. Jei viską darysit abiem ar tik viena ranka, tada pirštai bus panašūs į grynuolį, o žuvį bus nepaprastai sunku suvaldyti..
Dedame gabaliukus ant skardos ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Valgyti galima su bet kokiu padažu, majonezu, remuladu ar bet kokia salsa.
Kukurūzų dribsnių dėka, paniruotė gavosi labai traški ir labai malonios akiai spalvos.
Skanaus!