Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

Wellingtono jautiena kitaip

Tikroji wellingtono jautiena ruošiama iš jautienos filė/nugarinės. Ši versija paprastesnė ir pigesnė, nes naudojamas faršas.


Reikia:
500 gramų jautienos faršo
1 bulvės
1 svogūno
1 morkos
1 saliero stiebo
2 česnako skiltelių
saujos šaldytų žirnelių
5 lakštu sluoksniuotos tešlos
rozmarino
1 kiaušinio
druskos pipirų
aliejaus

Kubeliais supjaustome daržoves. Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir dedame daržoves. Kepame apie 10 minučių kol šiek tiek suminkštės, įberiame rozmarino. Likus vienai minutei iki kepimo pabaigos suberiame žirnelius. Išplakame kiaušinį ir pusę jo pilame į faršą. Dedame druskos ir pipirų, bei sudedame daržoves. Kai viskas šiek tiek ataušta, gerai išmaišome. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiojame, maždaug iki servetėlės dydžio. Prie ilgosios kraštinės dedame faršo ir daržovių mišinio, kitą kraštą patepame kiaušinio plakiniu ir suvyniojame (kaip suši), gerai užspaudome galus. Aptepame likusiu kiaušinio plakiniu ir šauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 45 minutes, kol gražiai paruduos.
Skaniausia patiekti su grybų ar svogūnų padažu. Garnyrui labai tinka švieži, svieste troškinti kopūstai.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Man tokie "kepsniai" su idaru labiausiai patinka - tikiu, jog prie raudono vynelio taures, gerai sueitu gabalelis sito "welingtono" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip pirstu i aki :) vynas cia labai tinka! ;)

    AtsakytiPanaikinti