Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis

Lašiša creme fraiche padaže

Šis paprastas nerealiai malonaus skonio patiekalas nepaliks nei vienam abejonių. Beje, su šiuo receptu laimėjau findus.no rengtą konkursą. Už tai esu be proto dėkingas savo žmonai :)


Reikia:
700 gramų šviežios lašišos filė, be odos ir kaulų
1 indelio creme fraiche
poros šaukštų sojos padažo
šaukšto garstyčių (nebūtinai)
poros žiupsnių kapotų krapų
šlakelio aliejaus
druskos ir pipirų

Lašišą supjaustome skersai, apie 3 cm gabalėliais ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepti reikia ant gana stiprios ugnies apie 3 minutes iš kiekvienos pusės. Sudedame visą indelį creme fraiche, pilame sojos padažą, paskaniname druska bei pipirais. Dedame krapus ir leidžiame viskam gerai sušilti. Virti ar troškinti nereikia, tik sušildyti.
Patiekti su virtomis bulvėmis, morkomis ir šiltomis agurkų salotomis.
Skanaus!

10 komentarų:

  1. Bandem ir mes,tikras skanumelis.Tik mano padazas truputi tamsesnis gavos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kuo lietuviui galima pakeisti creme fraiche?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sunku pasakyt, as jau Lietuvoj senai buvau, tai nezinau, koks ten pasirinkimas yra. Viena zinau, kad grietine nelabai tinka, nes susoka gabalais. Reiketu kazko ale tirsto naturalaus jogurto, kad pakaitinus gautusi kaip grietinele, ale padazas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. o ka manai apie tai? http://www.zupas.com/2010/01/how-to-make-creme-fraiche/

    AtsakytiPanaikinti
  5. manau, kad verta pabandyt :) pranesk kaip sekesi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. tai kad originalo neturiu palyginimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Siandiena pagaminau sita lasisos patiekala. Visiems labai patiko. Labai paprasta,greita,skanu ir sveika. Aciu uz recepta,Viktorai!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Lina, aciu uz atsiliepima, labai dziaugiuosi, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti