Puslapiai

2011 m. birželio 24 d., penktadienis

Vištienos ir bulvių kepinys pagal J. Oliver'į


Reikės:
poros vištienos filiukų (reikėtu vištos kulšelių,bet aš naudojau filiukus)
0,5 kg virimui paruoštų bulvių
250 gramų vyšninių pomidorų (geriausia įvairiaspalvių)
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
poros šaukštų raudonojo vyno acto
bet kokiu šviežių prieskonių (kalendros, petražolių, raudonėlio..)
druskos, pipirų

Kol verda bulvės, supjaustome vištieną ir apie 10 minučių apkepiname keptuvėje. Vyšninius pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odelę (galima to ir nedaryti). Jei turime Oliverio flavour sheikeri (labai geras daiktas) sudedame į jį prieskonines žoleles, įberiame druskos ir pipirų ir gerai sutriname. Tada supilame aliejų ir actą, dar gerokai pakratome, kad viskas gerai susimaišytų. Į kepimo formą dedame vištienos filė, pomidorus ir bulves, apšlakstome padažu, pabarstome druska ir pipirais ir šauname į orkaite 40-čiai minučių, kol gražiai paruduos. Prieš patiekdami pašlakstome citrinų sultimis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą