Puslapiai

2016 m. kovo 5 d., šeštadienis

Rauginti raudonieji svogūnai

Šiais metais dar neįkėliau nei vieno recepto... Liūdna... Bet ne visada pavyksta spėti koja kojon su sparčiu gyvenimo tempu.
Šį kartą labai žiemai, nors ir vasarai niekuo nenusileidžiantis priedas prie pietų. Šie svogūnai labai panašūs į  visų taip mėgstamus su actu marinuotus ir prie šašlyko valgomus svogūnus.
Juos galima pasidaryti ir be acto, taigi labai sveikus ir netgi skanesnius.
Rauginimo metu išlieka visi enzimai, bei susiformuoja naudingos probiotinės bakterijos, kaip ir raugintų kopūstų atveju. Pasak daugumos mitybos specialistų, raugintos daržovės turėtų būti ant mūsų stalo kiekvieną dieną, ypač šaltuoju metų laiku. Juk neveltui sakoma - sveikas žarnynas, sveikas visas organizmas.
Kaip jau minėjau, šie svogūnai labai skanūs kartu su kepta mėsa, ant picos, salotose ar bet kur kitur, kur naudojate svogūną.
Ir smagiausia tai, kad juos padarysite per 10-15 minučių (tik rauginimas/fermentavimas užtruks šiek tiek ilgiau)



Reikia:
0,7 litro stiklainio
2-3 didelių svogūnų
1/5-1 v.š. jūros druskos
500 ml vandens
poros šaukštų sunkos nuo raugintų kopūstų (jei neturite tai nieko baisaus)

Svogūnus supjaustome plonomis riekelėmis ir sudedame į stiklainį. Vandenyje ištirpdome druską ir supilame (jei turime) raugintų kopūstų sunką. Supilame viską ant svogūnų ir jei reikia paspaudžiame, kad viskas būtų po vandeniu.
Laikyti reikėtų 3-7 dienas kambario temperatūroje, uždarytą dangteliu. Kartas nuo karto stiklainį atidarome, kad išeitų rūgimo dujos.
Kai jau svogūnai įgauna pakankamai rūgštų skonį, perkeliame indelį į šaldytuvą.
Skanaus!

Šaltinis - Helhetlig liv