2014 m. rugpjūčio 30 d., šeštadienis

Žuvis su daržovėmis folijoje

Šį receptą per vieną vietinę šventę aptiko mano bangioji žmonelė :-) Tokiems vietinių susiėjimams reikia skanių greitų patiekalų, idealiausiai, kad būtu paruošiami ant griliaus. Ant didelės kaitros šis patiekalas iškepa greičiau nei per 20 minučių, taigi galima aprūpinti masę žmonių nuostabaus skonio maistu. Žuvį galima naudoti kokią tik širdis geidžia, randate vietinėje parduotuvėje ar sužvejojate patys. Mums skaniausia su menkes filė, bet taipogi puikiai tinka lašiša ar upėtakis. Daržoves irgi galima varijuoti, deti daugiau ar mažiau, prie žuvies labai tinka pankolis, taigi galima įpjaustyti ir jo. Mūsų šeima nelabai mėgsta anyžių skonį, tai mes pankolio ir nenaudojame. Taigi - nebijokite improvizuoti ir tikrai būsite pagirti bet kurio valgytojo!


Reikia (baziniam receptui - 1 porcijai):
1 žuvies filė gabaliuko
1 vidutinio dydžio bulvės
1 mažos morkos
1 v.š. kapoto svogūno
1 v.š. gero sūdyto sviesto
po žiupsnį druskos ir pipirų
prieskoninių žolelių

Imame folijos gabalą, dedame sviestą ir vienodo storio gabalėliais supjaustytas daržoves. Mes tam reikalui naudojam pjaustyklę mandolina. Tikrai nepakeičiamas daiktas. Ant daržovių guldome žuvies filė, pabarstome druska, pipirais ir žolelėmis. Sandariai užlankstome, kad neliktų jokiu tarpelių. Guldome paketėlius ant griliaus, po 20-ties minučių atlankstome, uždedame šaukštelį riebios grietinės ir mėgaujamės natūraliu skoniu!
Tiesa, šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, bet būtinai reikia nustatyti, kad kaitintu tik iš apačios, nes jei bus kaitinama iš viršaus, tada žuvis perkeps ir išsausės, o daržovės neiškeps. Būtent daržovės turi apskrusti ir net truputį prilipti prie folijos.
Skanaus!