Beje, įdomus momentas apie Weber kompanijos darbuotoją - išradėją. Jis vardu Erich Schlosser ir yra 1936 metais gimęs Lietuvoje. 4 metų, kartu su šeima emigravo į Vokietiją (tai paaiškina vokišką vardo ir pavardės perdarinį), dar po kelių metu - į Ameriką. Įsidarbinęs Weber firmoje padarė stulbinančią karjerą ir išrado tokius dalykus kaip One-Touch valymo sistemą, flavorizer groteles, ugniavetę (fireplace), Smokey mountain cooker ir grilių Genesis. Ir tai tik keletas jo išradimų. Taigi, kur tik mūsų tėvynainiai neišgarsėjo, visais atžvilgiais...
Reikia:
16 - 20 sparniukų
Įtrynimui:
2 a.š. jūros druskos
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios paprikos (aš naudojau silpnai aštrią pikantišką)
1/2 a.š. salierinės druskos
Marinatui:
4 v.š. saldaus čili padažo
40 g. išlydyto sviesto
1 v.š. vorčesterio padažo
1 citrinos sulčių
druskos ir pipirų
Eiga labai paprasta - įtrynimo ingredientus sumaišome ir gerai įtriname sparniukus. Leidžiame pastovėti pusvalandį. Marianato ingredienus taip pat sumaišome iki vienalytės koncistencijos.
Sparniukus dedame ant griliaus, tiesiai virš anglių, ant taip vadinamo tiesioginio karščio ir apkepame iš abiejų pusių po 2 minutes. Tada, jei naudojate anglinį grilių reikėtų visas anglis nustumti į kraštus, o sparniukus sudėti per vidurį, naudoti taip vadinamą netiesioginį kepimą. Jei naudojate dujinį ar elektrinį grilių, tai sumažinkite temperatūrą iki mažiausios. Taip kepame sparniukus apie pusvalandį vis apverčiant ir aptepant pasiruoštu marinatu. Valgyti galima vienus, su mėgiamu padažu ar su garnyru, preiš valgant galima pašlakstyti citrinų sultimis. Tai kaip žinia puikus užkandis draugų vakarėliui.
Kaip minėjau jie patinka ir vaikams, štai taip!
Skanaus!